Горчиво-сладка беше втората контрола на Ботев за феновете на тима. Пловдивчани загубиха с 1:3 от полския гранд Висла Краков, но завръщане с жълто-черната фланелка направи любимецът на агитката Тодор Неделев. 

И не само това, но родният национал се отблагодари с попадение за доверието на треньора Николай Костов да го пусне като титуляр. Класата на Висла обаче си каза думата и след головете на Патрик Малецки преди почивката и на Павел Брожек в заключителните минути поляците се поздравиха с победата. 

Ботев игра много силно през първото полувреме, в което играха голяма част от играчите, които вероятно ще са гръбнакът на тима през пролетта. От самото начало Неделев не спираше да тормози противниковата защита и да ѝ създава главоболия. 

Той направи поне четири пробива, които обаче в последния момент бяха или спирани от бранителите на Висла, или завършваха с неточни изстрели. Но усилията му дадоха резултат в 21-та минута. 

Тогава страхотен пробив по левия фланг направи Рахави Кифуети, който успя да центрира превъзходно и сложи топката на главата на Тодор Неделев, който беше оставен непокрит и за него беше лесно да отбележи - 1:0 за Ботев. 

Постепенно обаче поляците изравниха играта и започнаха да редуват опасни положения пред Виктор Голас. Малецки на два пъти стреля опасно, но или бразилският страж беше на мястото си, или топката летеше в аут. 

В крайна сметка до гол на тима от Краков се стигна още преди почивката. В 43-та минута Патрик Малецки получи топката на около 20 метра от вратата и стреля по земя. Топката влетя в левия ъгъл на вратата, като мина под плонжа на Виктор Голас. 

Така почивката дойде при резултат 1:1, а в началото на втората част темпото на игра просто рухна заради многото смени и в двата отбора. Положенията бяха малко, а ударите на играчите летяха далеч встрани от вратата. 

Но опитът на Висла си каза думата. В последните минути контрите на поляците бяха просто убийствени и при тях на два пъти Павел Брожек се разписа в 78-та и 88-та минути. При първия от тях силният му изстрел се оказа непосилен за отразяване от Валентин Галев, а при втория навърза защитата на "канарчетата" и отбеляза, като по този начин донесе успеха с 3:1 на тима си. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


1' - Начало на мача.

5' - Тодор Неделев се прояви още в началото на мача. Той проби опасно по фланга, центрира, но в последния момент защитник на Висла се намеси подобаващо и успя да избие топката в корнер. 

9' - Отново Неделев с хубава атака, която този път завърши и с негов изстрел. Отново защитата на Висла се намесва подобаващо и избива. 

11' - Поредица хубави атаки на поляците, но само една от тях завърши с точен удар към вратата на Виктор Голас. Стражът се намеси и гол в мрежата му не падна. 

13' - Спорна ситуация в наказателното поле на Висла. Милен Гамаков беше избутан от играч на поляците, но реферът не видя основание за дузпа. 

21' - Тодор Неделев се отчете с гол при повторния си дебют. Това се случи след прекрасно центриране на Рахави Кифуети и националът с глава отбеляза за 1:0. 

34' - Уникален пропуск на Висла. След атака по левия фланг, играч на поляците преодоля Виктор Голас и пусна към свой съотборник, но изстрелът не намери очертанията на вратата. 

43' - Висла изравни. Прекрасен удар на Патрик Малецки по земя от над 20 метра свари неподготвен Виктор Голас и топката мина под плонжа му за 1:1. 

45' - Край на първата част!

46' - Поредица смени в Ботев. Излязоха Виктор Голас, Тодор Неделев и Кристиан Димитров, влязоха Валентин Галев, Радослав Терзиев и Серкан Юсеин. 

51' - Хубава атака на Ботев завърши с изстрел на Грегъри Нелсън, но топката прелетя над вратата. 

60' - Последваха още смени в състава на "канарчетата". Излизат Йордан Христов, Божидар Васев, Игор Ощипко, Лъчезар Балтанов и Рахави Кифуети. Влизат Алекс Колев, Рангел Игнатов, Емил Камберов, Лазар Марин и Филип Филипов. 

65' - Хубава атака на Висла, но всичко беше опропастено от поляците с прекалено неточния изстрел. 

76' - Последна смяна за Ботев, излиза Орлин Старокин, влиза Георги Купенов. 

78' - Висла поведе в резултата с гол на Павел Брожек. Резервата се разписа с много силен изстрел от дистанция.  

84' - Добра възможност се откри пред Серкан Юсеин да изравни, но ударът му прелетя над вратата. 

88' - Висла прави преднината си далеч по-убедителна. Поляците повеждат с 3:1 след втори гол на Павел Брожек, който навърза двама защитници и преодоля Валентин Галев за 3:1. 

90' - Край на мача. Висла победи Ботев с 3:1.