Пловдивският общински съвет отказа на Ботев Пд да предостави стадион „Христо Ботев” под наем на футболния клуб. Управниците на Пловдив отхвърлиха искането на президента на „канарчетата” Димитър Христолров да вземе спортното съоръжение за срок от 5 години срещу инвестиционна програма от 1,945 млн. лева.

Само един глас не достигна, за да мине предложението като 25 от съветниците гласуваха „ЗА”, но бе нужна само още дена вдигната ръка, за да се мине границата от 51 %.

Повечето се въздържаха от крайно решение, а пред „бащиците” Димитър Христолов заяви, че отборът може да остане без лиценз, ако не предостави договор за наем на стадиона. „До момента минавахме между капките, но с новите изисквания няма да може да го направим. Все пак от следващия сезон лицензите ще се дават в зависимост от изискванията на УЕФА и ФИФА. Този сезон ще минен някак, но другия едва ли. Не сме заявили никакви претенции към другите спортни клубове, които се намират на стадиона,” каза той.

Проблем за повечето общински съветници обаче, явно бе все още неуточнената на 100 процента собственост на съоръжението, за което претендира Министерството на Отбраната.

След края на гласуването босът на „канарчетата” бе видимо ядосан от резултата.

Според запознати предложението ще влезе отново на следващото последно преди ваканцията заседание на Общинския съвет на 2 август.