Ботев Пловдив победи чешкия Дукла Прага с 3:2 в третата си контролна среща в Кипър. Четвъртият в първенството на Чехия поведе рано в мача, но футболистите на Станимир Стоилов успяха да се вдигнат и да победят. С два гола се отличи новото попълнение Юнес Хамза, а успеха донесе Вандер Виейра с попадение в 86-ата минута.

Дукла откри резултата още в 13-ата минута, когато Милан Черни стреля точно в долния ляв ъгъл на вратата, а Адам Стаховяк успя да отрази. Дебнещият наблизо Исмаил обаче без проблеми насочи топката в опразнената врата.

Последваха силни минути за „канарчетата“, но Хамза не успя да се възползва от две удобни ситуации пред себе си. В 36-ата минута обаче тунизиецът се реваншира, като завърши с гол чудесна атака на Ботев. Куртеан с пас от централната зона намери Доре в наказателното поле, а нападателят подаде успоредно на голлинията за Хамза, който без особено трудности опъна мрежата.

След почивката пловдивчани осъществиха пълния обрат в 55-ата минута. Играчът на Дукла Исмаил игра с ръка в собственото си наказателно поле и Хамза изпълни прецизно отсъдената дузпа.

Българите продължиха да натискат опонентите си, но противно на положените усилия, те видяха как резултатът става 2:2. Четвърт час преди края друго от новите имена в Ботев – Срджан Лукин спря с ръка центриране в наказателното поле, а 11-метровият удар бе реализиран.

Четири минути преди края обаче бразилецът Вандер Виейра бе на точното място, за да завърши контраатака започната от Иван Цветков и Божидар Васев. Техничарят отправи мощен удар към вратата, който мина покрай вратаря на чехите, въпреки добрата му реакция.