Пробите на 23-годишният полузащитник Цветелин Тонев в Ботев Пловдив приключиха без успех. Треньорският щаб на "жълто-черните" взе решение да прекрати тестовете на футболиста и след като се подготвяше една седмица с тима, той беше освободен да си търси друг отбор, съобщиха от клуба.

За последно бившият футболист на Левски се подвизаваше зад граница, като дори успя да запали война между два аматьорски холандски отбора и в крайна сметка не подписа с нито един от тях в края на миналата година.

Междувременно отборът на Ботев поднови тренировки след почивния ден, който футболистите получиха в неделя. "Канарчетата" започват втората седмица от зимната подготовка с две занимания на клубната база в Коматево, където тимът е на лагер до 24 януари. 

Първата тренировка в понеделник пропусна Радослав Терзиев, който е с вирус и ще се присъедини към отбора, след като се възстанови от него. Всички останали футболисти, които започнаха подготовката са в добро здравословно състояние и тренират на пълни обороти под ръководството на Петър Пенчев.