Отборът на Ботев Пловдив постигна победа с 2:0 във втората си контролна среща за 2013 година срещу тима на Чавдар Етрополе. Срещата се състоя на стадиона в град Раковски, а головете за тима на Станимир Стоилов отбелязаха Караславов и Костов.

Още преди първия съдийски сигнал западната трибуна на стадиона в град Раковски бе изпълнена от фенове на „канарчетата“, дошли да окажат подкрепа на своите любимци. Те бурно аплодираха всяка една проява на футболистите си.

Още в 4-ата минута на мача Ботев Пловдив получи правото да изпълни пряк свободен удар. Боби Галчев прескочи топката, а Неделев отправи удар, който обаче бе отразен от стража на Чавдар Етрополе Николов. В 12-ата минура Чавдар се опита да сътвори няколко добри атаки и да задържи по -трайно топката в полето на „канарчетата“. 5 минути по-късно Боби Галчев изведе по дясното крило Тодор Неделев, който стреля, но ударът му мина на сантиметри от напречната греда.

В 27-ата минута Ботев получи правото да изпълни дузпа. Виейра бе спънат в наказателното поле, а главният рефер отсъди наказателен удар. Цветков се нагърби с изпълнението, което бе отразено от стража на Чавдар. В 39-ата минута възпитаниците на Станимир Стоилов направиха истинска канонада от удари към вратата на Чавдар. Само в рамките на 10 секунди Неделев, Цветков, Вандер и Бамого отправиха удари към вратата на Николов, но опитите и на четиримата бяха успешно отразени от вратаря на тима от Етрополе.

Така при резултат 0:0 двата отбора се оттеглиха на почивката.

В начало на второто полувреме Станимир Стоилов промени състава на Ботев и така на терена се появиха Росен Андонов, Лазар Марин, Асен Караславов, Ангел Рахов, Йордан Христов, Костадин Дяков, Борис Галчев, Мариян Огнянов, Тодор Неделев, Станислав Костов и Томаш Иршак. Ботев вдигна оборотите и така се стигна до 53-ата минута, когато Галчев центрира към Асен Караславов, който отбеляза с глава на първата греда за 1:0. Само 3 минути по-късно футболистите на Ботев вдигнаха още веднъж победоносно ръце.  Дяков напредна по дясното крило, центрира остро по земя към Костов на първа греда, който отклони топката под горната греда на вратата за 2:0.

До края на мача Станимир Стоилов направи още няколко смени в състава си, а резултатът остана непроменен.