Пловдивският Ботев, който замести ЦСКА в Лига Европа, картотекира 21 футболисти за турнира. Изненадващо сред тях попадна и контузеният Иван Цветков. Нападателят на „канарчетата“ има проблеми с адукторите и ще отсъства от терените в следващите три месеца.

Според правилника на Европейската футболна централа – УЕФА, до 24 преди началото на мача, даден състезател може да бъде заменен с друг поради контузия. Така най-вероятно Ботев ще може да заяви новото попълнение Абел Анисе за сметка на Цветков.

Със сигурност мачовете с Астана пропуска другото ново попълнение Елведин Джинич . Той най-вероятно ще бъде картортекиран от втория кръг на турнира, ако пловдивчани преодолеят Астана.

Ботев заяви и екипите, с които ще участва в надпреварата. Освен с традиционното „жълто черно“ райе, канарчетата могат да играят и с резервния си екип, който е решен в бордо.

В същото време на стадион „Христо Ботев“ започна изграждането на сектора за гости. Той ще се намира на трибуна „Север“, до таблото на стадиона, а не както беше до сега на южната трибуна.