Ботев Пловдив победи като гост Пирин Гоце Делчев с 1:0 в среща от седмия кръг на първенството на България по футбол в "А" група.

Единственото попадение в мача отбеляза в добавеното време на двубоя Бобан Грънчаров.

За домакините това беше трета поредна загуба.

В класирането Ботев (Пловдив) се изкачи на четвърто място с 13 точки, а Пирин е осма позиция с 9 точки.

Домакините започнаха по-добре мача и създадоха няколко добри положения преди вратата на Ернестас Шеткус.

В 27-та минута бразилският футболист на гостите Артур Енрике излезе сам срещу вратаря Абдиков, но не успя да го преодолее.

Три минути по-късно съдията Христо Ристосков отсъди дузпа за Пирин. Веселин Марчев навлезе в наказателното поле, където бе съборен от двама бранители на гостите.

Футболистите на Ботев оспорваха решението на Ристосков, а Васил Панайотов от Пирин и Бобан Грънчаров от тима от Пловдив получават жълти картони.

Напрежението на терена обаче повлия на Румен Лапантов, който не успя да уцели вратата с удара си от бялата точка.

Две минути преди края на полуфиналите футболистите на Ферарио Спасов имаха шанс да открият резултата, но Иван Цветков стреля в аут.

Футболистите на Ботев създадоха няколко голови атаки в началото на втората част, които обаче пропиляха.

В 54-та минута при една изсипана топка в наказателното поле на Пирин Хазуров се опита да изчисти с глава и едва не си отбелязва автогол.

Малко по-късно Хазуров падна в наказателното поле, но този път реферът не отсъди дузпа за домакините.

В 71-та минута при контраатака на "канарчетата" Йордан Христов навлезе на скорост от ляво и центрира, но топката срещна гредата.

Резервата Драго Коцев също не успя да открие резултата за Пирин в 77-та минута. Той излезе сам срещу вратаря на Ботев, който успя да избие топката.

В даденото от съдията добавено време на срещата падна единствното попадение. Мариян Огнянов центрира и след грешка в защитата на домакините, Бобан Грънчаров с удар от близо донесе победата на Ботев.