Отборът на Ботев Пловдив записа важна победа при визитата си на Локомотив София на стадиона в столичния квартал Надежда. „Канарчетата“ се наложиха с 2:1 и продължават да гледат сериозно към евротурнирите през новия сезон.

Това бе първи двубой за столичните железничари на собствения си стадион от три години насам. Съоръжението в Надежда получи лиценз преди няколко дни. Головете за Боетв бяха дело на Станислав Костов и Иван Цветков, докато за домакините се разписа Крум Бибишков.

Мачът започна отлично за гостите от Пловдив, които поведоха в резултата още с първата си сериозна атака към Митрев. Станислав Костов даде преднина на своя тим в седмата минута. Бившият нападател на ЦСКА пое топката в половината на домакините, напредна и със страхотен удар от около 23 метра, фронтално срещу вратата, не остави никакви шансове на Митрев.

Домакините от Локомотив се опитаха да отговорят възможно най-бързо. Възпитаниците на Емил Велев успяха да упражнят лек териториален натиск, но без да затруднят сериозно стража на Ботев.

Постепенно „канарчетата“ върнаха инициативата си и започнаха да гледа по-сериозно към противниковата врата. В 31-ата минута Костов можеше да увеличи преднината на своя тим след грешка на Митрев. След далечно центриране, вратарят на Локо София се размина с топката, а Костов не уцели опразнената врата на домакините и стреля в аут. Няколко минути по-късно Тодор Неделев пробва да изненада Митрев с удар от свободен удар, но този път вратарят внимаваше и боксира топката.

Началото на втората част отново бе за „канарчетата“. Иван Цветков имаше две отлични възможности да вкара и да увеличи преднината на своите, но късметът бе на страната на домакините. В 53-ата минута капитанът на гостите овладя пред наказателното поле и отправи страхотен удар с левия крак, но топката срещна напречната греда.

Малко по-късно, отново Цветков бе близо до гол, но след като се измъкна от опеката на двама бранители, Митрев излезе и улови топката непосредствено преди футболистът на Ботев да отправи удар.

В 68-ата минута Иван Цветков се разписа във вратата на Локомотив, но попадението бе отменено от главния рефер Георги Йорданов. Телевизионните повторения обаче показаха, че нападателят на гостите бе пред отбраната на Локомотив.

Само две минути по-късно възпитаниците на Емил Велев успяха да изравнят резултата. Резервата Крум Бибишков бе изведен отлично от Писаров, преодоля с лекота Спрокел и с удар по диагонала преодоля Страховяк.

Радостта на локомотивци обаче трая твърде кратко. Още в 74-ата минута Иван Цветков бе изпуснат в наказателното поле и след центриране отдясно с глава успя да вкара в мрежата за 2:1. Две минути преди края Цветков можеше да вкара нов гол, но този път Митрев успя да избие в корнер.