Треньорът на Ботев Енрико Пичони реши, че отборът му има нужда от ваканция в навечерието на най-важните мачове за тима. Италианецът ще използва паузата в първенството, за да се прибере заедно със сънародниците си до Апенинския полуостров. Футболистите ще бъдат разпуснати в сряда и ще се съберат чак в първия ден от следващата седмица.

На последния в класирането на “А” група му предстоят мачове срещу преките конкуренти в борбата за оцеляване – Спортист и Локо Мз, но Пичони е преценил, че отборът му ще се подготви като излезе в кратък отпуск.

В същото време в касата на „жълто-черните” е постъпила сумата от 50 хиляди лева, коятое използвана за погасяване на стари задължения към играчите и служителите на Ботев. Парите обаче не са дошли от Италия, а от български бизнесмен, научи Гонг.

20 бона са разпределени между всички българи в клуба, а останалите 30 са отишли в касичките на 15-ината чужденци. По информация на Гонг гастарбайтерите са прибрали между 1500 и 2000 лева, а българите от 250 до 500 лева.

Въпреки скромната финансова инжекция дублиращият отбор на „канарчетата” бе изправен за втори път пред угрозата да загуби служебно заради липса на пари за пътни. Гориво за автобуса пак нямаше и резервоарът отново бе зареден с лични пари, този път дадени от треньора Владо Чернев.

Така Ботев все пак стигна до Граф Игнатиево, където падна с 0:1 от Берое.