Ботев и Уфа завършиха 2:2 в контролна среща, играна в Кипър. "Жълто-черните" поведоха на два пъти след голове на Иван Цветков и Ромарио Кортзорг, но допуснаха груби грешки в отбрана и получиха два леки гола. Руснаците успяха да стигнат до равенството секунди преди края на срещата, без да са създали реално голово положение в мача.

През първото полувреме "канарчетата" имаха пълно надмощие, а футболистите на Уфа рядко успяваха да се изнесат извън своята половина. Още в 6-ата минута след центриране на Артур Енрике топката кацна на напречната греда. Последва опасен удар с глава след корнер на Сърджан Лукин, при който топката мина на сантиметри покрай гредата. В 20-ата минута силен шут с левия крак на Йордан Христов профуча над напречната греда.

Атаките на Ботев ставаха все по-опасни, а обрачът около наказателното поле на руснаците се затягаше с всяка изминала минута. Логичното се случи в 26-ата минута, когато многоходова акция на "канарчетата" завърши с пас на Мариян Огнянов към Иван Цветков, капитанът на "жълто-черните" се освободи от защитник и с прецизен диагонален шут с десния крак не остави шансове на вратаря за 1:0.

След гола Ботев продължи да атакува настървено и в 29-ата минута отново Огнянов подаде към Алесандру Куртеан, който от добра позиция стреля покрая десния страничен стълб. Три минути по-късно и Артур излезе на стрелкова позиция, но шутът на бразилеца от малък ъгъл бе отразен от вратаря.

В 39-ата минута Куртеан проби по десния фланг, но центрирането му мина между пласираните на голова позиция Цветков и Огнянов. Последната опасност за първата част дойде след плътен шут на Георги Сърмов от границата на наказателното поле, отразен от стражът на Уфа. За цяло първо полувреме "канарчетата" не допуснаха нито една опасност пред вратата на Адам Стаховяк, който се намеси само при няколко центрирания в полето пред себе си.

Подобно на проверката срещу Сион, на почивката Станимир Стоилов извърши шест смени, а до края на двубоя извади всички състезатели, които започнаха срещата.

Началото на второто полувреме започна по-хаотично и нито един от двата тима не успя да упражни натиск. В 54-ата минута Сърмов разчупи равновесието с топовен удар от разстояние, който бе избит от вратаря. В 62-ата руснаците бяха на път да създадат първата си опасност, но току-що влезлият Димитър Везалов спря с шпагат откъсващ се нападател.

В 65-ата минута Уфа стигна до изравнителен гол от нищото. В опита си да подаде на съотборник вратарят Росен Андонов направи подарък на Игор Безднежних, който овладя топката и я изпрати в мрежата за 1:1.

Още в следващата атака Ботев можеше да си върне аванса, но Феребори Доре пропусна от чиста позиция, след като не успя да засече ниско центриране на Луис Педро отдясно. В 68-ата минута руснаците получиха пряк свободен удар точно пред наказателното поле, но капитанът им Евгений Осипов стреля встрани от вратата.

В 74-ата Цветелин Чунчуков бе фаулиран на същата позиция фронтално пред вратата на Уфа. Зад топката застана Ромарио Кортзорг, който с безупречно изпълнение изпрати топката в горния десен ъгъл направи резултата 2:1.

Последваха два бързи шанса за Луис Педро, които бяха пропуснати от холандеца. Първо в 76-ата минута крилото стреля от движение встрани от целта, а минута по-късно той отново надбяга пазача си, но вратарят успя да скъси ъгъла и да принуди Педро да бие в тялото му.

В последните минути Ботев продължаваше да стои по-близо до противниковата врата, но секунди преди края нова груба грешка доведе до второто изравняване. Димитър Везалов сгреши подаване в собствената половина, което позволи на Дмитрий Голубов да напредне с топката и с удар извън пеналта в долния ляв ъгъл да оформи крайното 2:2.

БОТЕВ: Адам Стаховяк (46-Росен Андонов), Йордан Христов (46-Филип Филипов), Сивард Спрокел (58-Димитър Везалов), Серджан Лукин (58-Алесандру Бенга), Артур Енрике (46-Веселин Минев), Томаш Иршак (65-Цветелин Чунчуков), Георги Сърмов (77-Серкан Юсеин), Вандер Виейра (58-Феребори Доре), Алесандру Куртеан (Луис Педро), Мариян Огнянов (46-Абел Анисе), Иван Цветков (46-Ромарио Кортзорг)