Ботев Пловдив и Славия завършиха наравно 1:1 в един от най-интересните мачове от 24-и кръг на А група.
Въпреки по-добрата и по-активна игра на домакините от Пловдив, те не успяха да вземат важни три точки, които можеха да ги изведат пред вечния съперник Локомотив Пд и само на две от Славия.
Гостите загубиха един от най-важните си футболисти Саша Симонович само след 20 минути игра, когато той бе заменен от Славчо Георгиевски заради контузия.
За пореден мач на Ботев Пд Константин Видолов бе най-дейния на терена. Ветеранът, който до последно лекуваше контузия, бе в основата на почти всички опасни положения пред Емил Петров.
Първото спорно положение в мача дойде в 26-та минута, когато съдията Ахмед Ахмед отсъди съмнителна засада, след като Георги Какалов пробва хубав извеждащ пас към Емил Урумов.
Резултатът бе открит в самия край на първото полувреме, след като Какалов центрира отляво и Георги Аврамов засече топката с крак в наказателното поле.
Второто полувреме започна спокойно, но това трая само до 65-та минута, когато Ахмед Ахмед отсъди дузпа в полза на Славия. Реферът посочи бялата точка, след като при изпълнението на пряк свободен удар, топката срещна ръката на играч на Ботев от стената, което Ахмед счете за умишлено действие.
Капитанът на Славия Йордан Петков не сбърка с изпълнението на дузпата и изравни за 1:1.
Изключително бурно се развиха действията след попадението на гостите. Футболистите на Ботев започнаха масирани атаки и в рамките на броени минути съдията Ахмед бе изправен пред нови две спорни ситуации, които той отсъди отново в полза на „белите”. На два пъти футболисти на Славия спираха топката с ръка в наказателното поле, но до съдийска свирка така и не се стигна.
Какалов и Урумов пробваха на няколко пъти да застрашат вратата на Емил Петров, но не стигнаха до победен гол. Влезлият като резерва Мауро Алегре пропиля и златния шанс за три точки на домакините, когато в даденото продължение на мача бе оставен сам в наказателното поле, но прати топката в аут.
В класирането Славия е на шесто място с 37 точки, а Ботев заема осма позиция с 32.