Ботев Пловдив завърши 1:1 със сръбския Ягодина поредната си контрола от лагера в Турция.

"Канарчетата" откриха резултата" с попадение на Филип Филипов в 34-ата минута, но сърбите изравниха в 55-ата с попадение на Мартинович. Завърналият се от Германия Тодор Неделев започна сред титулярите на Николай Костов, а срещата пропуснаха Васев и Ощипко.

В първите десетина минути двубоят се развиваше равностойно, а на спортното съоръжение присъства и бившият футболист на "сините" Сержиньо Грийн, който си търси нов отбор.

В 14-ата минута на двубоя футболистите на Ботев изпълниха на два пъти корнери, но попадение във вратата на съперника не падна. Ягодина отвърна също с корнер, но двете нули се запазиха.

В 25-ата минута Ягодина нацели гредата. След центриране от корнер централният нападател на сърбите Младен Пупович надскочи защитата и с глава нацели гредата на вратаря Голас. Три минути по-късно Грегъри Нелсън получи контузия и беше заменен от Наско Милев.

В 34-ата минута Филип Филипов откри резултата в полза на "канарчетата" и попадна в прегръдките на съотборниците си. Минута преди края на полувремето Пупович пропусна да изравни резултата, след като Голас се намеси добре и спаси.

Ботев - Ягодина 1:1

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Три минути след подновяването на играта Тодор Неделев стреля извън наказателното поле, но вратарят на Ягодина спаси.

На двубоя присъства и националният селекционер Ивайло Петев, както и помощникът Алекси Желязков. 

В 55-ата минута Ягодина стигна до равенството. Душан Мартинович с хубав плътен удар разстреля Голас и възстанови статуквото на терена. Четири минути по-късно Кифуети стреля опасно към вратата на сърбите, но вратарят изби.

Наско Милев получи жълт картон в 75-ата минута, тъй като застана пред топката и не позволи на сърбите да изпълнят бързо фаул.

Ето и стартовия състав на "жълто-черните":
1. Голас (75-Галев), 28. Филип Филипов, 22. Кристиян Димитров (58-Терзиев), 38. Милен Гамаков, 24. Лазар Марин (63-Йордан Христов), 10. Серкан Юсеин, 7. Мариян Огнянов, 17. Мариян Огнянов, 8. Тодор Неделев, 26. Рахави Кифуети (80-Борис Тютюков), 23. Грегъри Нелсън (28-Наско Милев)

старши-треньор: Николай Костов

Голмайстори: 1:0 Филип Филипов (34), 1:1 Мартинович (55)


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS