С два гола на десния бранител Йордан Минев Ботев Пловдив победи с 2:0 Миньор Раднево в приятелска среща, играна на стадиона в село Черноземен.

След две разменени добри положения през първата част канарчетата изпуснаха дузпа. В 23-ата минута нападателят Георги Христов бе фаулиран от вратаря Пейков и самият той стреля от бялата точка, но в средата на вратата и ударът му бе избит от стража на Миньор.

При втората по-сериозна атака за Ботев през второто полувреме след центриране в наказателното поле в 56-ата минута, Христов стигна първи до топката и я отклони към Йордан Минев, който от ъгъла на наказателното поле с хубав диагонален шут в далечния ъгъл на вратата откри резултата.

В 76-ата минута голмайсторът Минев подхвана контраатака, топката мина последователно през Тимонов, Христов и Саидходжа преди да попадне в подкрепилия атаката Данчо Минев, който от почти същата позиция, от която откри резултата, отбеляза гол близнак на първия си, с разликата, че този път не стреля с десния крак, а с левия.

Ботев можеше да отбележи трети гол в 81-ата минута, когато Тодор Тимонов овладява топката в средата на терена и изведе с хубав пас Георги Христов отляво, който без да се бави пусна към Саидходжа, той се озова сам очи в очи с Ганев, но ударът му е блокиран от резервния страж на миньорите.

Седем минути преди края за оспорване на съдийско решение влезлият като резерва в тима от Раднево Григор Георгиев получи червен картон, но след разрешение на арбитъра Георги Кабаков, той бе заменен от Енчев и двата отбора завършиха с пълни състави.