Ботев Пловдив победи с 2:1 Локомотив Мездра в контролна среща, играна на стадиона в Калояново и продължи победната си серия в зимните контроли.

Все още обаче момчетата на Тенчо Тенев не са сe изправили срещу отбор от А група.

Около 200 зрители, които уважиха двубоя днес, станаха свидетели на много борба и малко футбол.

Резултатът бе открит още в 10-та минута, когато голмайсторът на пловдивчани Георги Христов бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Йордан Минев.

Лидерът в източната Б група се събуди от допуснатия гол и на два пъти пропусна да изравни от изгодни статични положения. Това все пак се случи в 40-та минута, когато влезлият като резерва Златков се възползва от отлично подаване на Стоилов и останал сам срещу Лилчо Арсов не сгреши.

Символичните гости дори можеха да се оттеглят на почивката с преднина, но отново Младен Стоев от 3-4 метра би високо над вратата.

Поредната победа в контролите за „жълто-черните” донесе влезлият като резерва Саидходжа, който в 78-та минута се възползва от чудесна комбинация между Кръстев и Христов и от точката на дузпата вкара за 2:1.

Четири минути по-късно Васко Киров от състава на Локомотив Мездра центрира в наказателното поле, където Георги Георгиев стигна пръв до топката и с глава изравни, но страничният съдия бе вече вдигнал флага за засада.