Двама от основните футболисти на Ботев Пловдив почти сигурно ще пропуснат двубоя срещу Локомотив в събота. Това са Густав Бахойен и Ален Карлет.

Двамата се контузиха по време на мача с ЦСКА, не играха при гостуването на Черноморец и подновиха тренировки едва през тази седмица. На днешното занимание обаче се разбра, че травмите им все още не са отшумели.

Пред Гонг Густав и Карлет споделиха, че според тях няма да могат да вземат участие в събота. Все пак последната дума ще има лекарският екип на жълто-черните, като докторите ще направят всичко възможно да вдигнат двамата на крака.

Днес канарчетата тренираха в пловдивското село Граф Игнатиево, като подобно на колегите си от Лаута направиха двустранна игра.

Ален Карлет също се включи в нея, но почувства болки и напусна заниманието. След като бе прегледан от д-р Константин Павлов, французинът завъртя една обиколка на игрището и се прибра в автобуса.

Запитан как се чувства и дали ще може да играе в събота той отговори кратко: „I think no”(б. а. - „Мисля, че не”).

От тренировката отсъства и вратарят Венци Велинов, като по официална информация причината е, че е на преглед в София. Всички останали футболисти в състава на Енрико Пичони са здрави и тренират на пълни обороти. До Граф Игнатиево не пътуваха футболистите, които предимно играят в дублиращия отбор.