„Ако Лицензионната комисия си свърши работата, не би трябвало втората седмица да завърши в пълен състав. Не би трябвало и от първата седмица да завършат някои отбори. Не гледам в паницата на другите, но се чувствам малко глупак да плащам редовно 21 години, а има клубове, за които 5-6 милиона са фасулска работа. Казват бяха 35 милиона, свалихме ги на 20”, заяви президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

„Сега ще предложа на моите колеги в Изпълкома, че всеки клуб, който е в елита, да представи банкова гаранция от поне милион и половина преди новото първенство. Да си плаща поне данъците и съдийските такси. Ако няма такава гаранция, няма смисъл да продължава”, закани се белият бос.

„Стойността в дълготрайни активи може да бъде заложена срещу един кредит от банката, ако те са толкова актуални. И с тези пари да си издържат клуба. Защото аз не вярвам, ако имат 20 декара ниви, някои от футболистите да иска да ги оре или да пасе кравите. Те искат да си хранят семействата”, добави с чувство за хумор Венци.

„И преди съм бил в Изпълкома, но съдиите са ме клали като гергьовско ягне. Не вярвам да ми простят и сега. Но не искам да си кривя душата – в последните две години има положителна промяна в съдийството. Вярно допускат се и грешки. Наложиха се някои млади съдии и мисля, че това е вярната политика”, завърши новият член на Изпълкома на БФС.