Генералният мениджър на китайския Далиен Лий Мин заяви, че освен да постигне споразумение за сътрудничество с Левски, той е в София и за да наблюдава на живо играчи на сините.

Лий отказа да назове конкретни имена, но уточни, че става въпрос за национали на България, които играят на офанзивни позиции. Мениджърът Петър Заберски, който води китайците у нас, уточни, че те търсят опитни играчи. От казаното от двамата може да се предположи, че в центъра на вниманието на азиатците са Димитър Телкийски и Христо Йовов.

Генералният мениджър на Далиен имаше едночасова среща тази сутрин с изпълнителният директор по финансовите въпроси на Левски Константин Баждеков в централния офис на клуба на улица Леге 15, на която бяха обсъдени детайли по бъдещото споразумение за сътрудничество.

„Тук сме, за да гледаме мача на Левски този уикенд. Следим няколко играчи. За първи път сме в България. Имаме информация за някои футболисти на Левски. Искаме да ги видим в игра. Става въпрос за офанзивни играчи, национали на България”, заяви Лий Мин.

Въпреки че има едва 13-годишна история, Далиен е най-успешният китайски клуб с 8 шампионски титли, 4 национали купи и 2 суперкупи на страната.

„Лий е бивше футболно величие в Китай, като Наско Сираков в България. От Далиен имат добрите намерения да направят нещо съвместно с Левски. Става въпрос за обмяна на млади футболисти, които да дойдат тук да се учат при нас, а ние пък да изпратим там треньори”, заяви мениджърът Петьо Заберски, който води китайците в Левски.

„Те имат интерес и към футболисти на Левски. Ще гледат в събота мача със Славия и след това ще коментират детайли евентуално за някакъв трансфер. Много харесват Емил Ангелов, който вече беше на проби при тях. Той също подлежи на обсъждане. Като цяло те предпочитат опитни футболисти.”

„Те ще разгледат и базата на Левски на Герена. Искат да се запознаят с абсолютно всичко в клуба, да подпишат контракт с един от най-добрите клубове в България и да си сътрудничат с Левски. Не става въпрос само за трансфери, а и за обмен на играчи, треньори и т.н. С г-н Баждеков бяха обсъдени тези подробности. От страна на Левски няма проблем”, каза още Заберски.