Константин Баждеков ще оглави работна групата група, която трябва да започне работа до един месец, научи Гонг.

„Реши се да има работна група от клубовете, която да подготви вариант за документ, който да бъде разгледан от Лигата и БФС. Трябва да се актуализира настоящият договор, така че да бъдат защитени правата на клубовете. Идеята е клубовете да получават по-големи ресурси от телевизионни права и реклама”, разкри Константин Баждеков.

От страна на клубовете ще има седем представители в тази работна група. Босовете на футбола са решили групата да бъде оглавена от Баждеков.

В нея ще присъства финансистът на ЦСКА Димитър Стефанов, Иво Тонев от Локомотив София, представител на пловдивските тимове, както и човек на клубовете от югозапада.

„Лично аз съм ангажиран този резултат да бъде своевременно направен в определени срокове. Другите клубове ми гласуваха доверие да оглавя групата. Още в понеделник ще стартират първоначални срещи”, коментира Константин Баждеков.

„Общите неща се говориха на тази среща. Имаше коментари, които ще бъдат като база. Правата ще бъдат предложени на някоя телевизия. Има и идеи за бъдеще, евентуално и за телевизионен канал”, продължи финансовият директор на Левски.

„Не усетих и не разбрах да има различия между клубовете. Всички се обединиха, че трябва да има някакъв порядък и да се защитят интересите на клубовете. Хората в момента финансират футбола без да ползват никакви преференции. Разчита се телевизионните права и рекламите да бъдат един сериозен източник на ресурси в бъдеще”, каза още Баждеков.