Френският полузащитник Матьо Бошу пристигна късно вечерта в четвъртък в София. Той дойде с полет от Мюнхен и бе посрещнат на летището в късния час от администратора на Левски Райко Якимов и пресаташето на клуба Сашо Касабов.

Въпреки любезното съдействие на Сашо Касабов френският футболист не пожела да говори на летището. Той любезно отклони възможността за въпроси към него и заяви, че първо иска да се види с ръководството на Левски. Матьо с удоволствие позира за снимка за Gong.bg. Очаква се Бошу да изкара няколко дневен пробен период.

В петък халфът ще тренира с Левски. Шампионите имат обявено занимание за 11.00 часа. Половин час преди това брифинг за медиите ще даде спортният директор на Левски Георги Иванов.

Бошу, който е роден на 31 март 1979 година, ще се присъедини към "сините" утре.

Французинът се засече на летището с бъдещия си съотборник Живко Миланов, който се завърна от Швейцария, където не бе одобрен от Арау.

За последно 176-сантиметровият халф защитава цветовете на френския третодивизионен Луан-Куйзо, където през есента записва 14 мача, 1 гол и 8 жълти картона.

В началото на кариерата си Бошу играе в Седан и в италианските нискоразредни Сантарканджело и Губио. През лятото на 2003 година той подписва с Фиорентина, но е пратен да играе във втория отбор на клуба, а в последствие е преотстъпен последователно на Равена и на Про Васто.

През лятото на 2005 година Бошу се завръща във Флоренция, но не успява да се утвърди в състава на "виолетовите" и записва само един мач в турнира за купата на Италия.

През януари 2006 година той се завръща в родината си в Истър, след което играе в Брест, отново в Истър и един сезон в испанския Расинг Ферол.