Един от началниците в Миньор Перник генерал Йордан Димитров сподели на пресконференция днес, че очаква 10 април да е паметен ден за футбола в града. В неделя „чуковете” играят срещу Левски в пореден шампионат двубой.

„Това ще е празник за града. Надявам се да го ознаменуваме с успешна победа над Левски. Искам да отправя един призив към феновете на Миньор. В последно време се видя и от медиите, че нашите фенове могат да подкрепят отбора и с позволени средства. Нека покажем нашето достойнство и в този мач. Нека всичко бъде забравено”, отбеляза шефът на Миньор.

Той разкри, че има договорка билети за фенове на Левски да се продават и на място в Перник, а ръководството на Миньор вече е дало пропуски за гостите, които се продават в София.

„Дали сме им 600 билета, имаме готовност да продаваме и на място. Полицията ще ескортира феновете на гостите от гарата и през основните пътища. Шефът на полицията в Перник се е разбрал да получи и подкрепата на своите колеги от София. Мачът ще бъде охраняван от 200 полицаи”, завърши генерал Димитров, който днес присъства на пресконференция.