Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов специално се включи в ефира на Спортно шоу Гонг, за да коментира думите на Йордан Лечков, който заплаши „червените” с отнемане на лиценза им. Босът на „армейците” обясни, че отборът изпълнява задълженията си на съдия изпълнител и реално не дължи нищо на Сливен в момента.

„Аз не виждам никакъв горещ картоф. Имаме указание от ФИФА да плащаме на съдия изпълнител, платили сме си. Каквото дължахме на Черноморец си платихме, на Сливен също плащаме. До сега сме платили към 2 милион и 100 хилядилева, другите 300 хиляди ги плащаме чрез частен съдебен изпълнител. Има си установен ред на плащане, което не касае Сливен. Не им дължим един лев на Сливен в момента”, заяви Борисов.

„Плащаме на играчите, на които не е плащано от Сливен, включително на Александър Тонев, не беше получавал 1 година заплата. В момента покриваме всички задължения на Сливен. Ръководството им трябва да ни е благодарно, че им покриваме задълженията. Нашето мнение по въпроса го публикуваме на нашия сайт. Той казва, че има указания от БФС да плащаме към Сливен, това се казва склоняване към престъпление и нарушаваме на законите в България, това не мога да си го позволя. Един пък ние платихме 100 хиляди лева на Лечков на ръка и Венци Живков бе глобен, при следващото плащане към Сливен Венци Живков ще бъде съден. Ние няма как да плащаме на Сливен, защото ще нарушим законите. В момента чакаме отговор от прокуратурата на кого трябва да плащаме”.

Отговаряно е всеки път, носим документи. Но това явно не се показва, затова сега показваме нещата чрез нашия сайт, какво сме платили, за да стане ясно, какво правим в момента. Ние не сме крием, не искаме отсрочки, ние каквото си го имаме, си го плащаме чрез съдия изпълнител. Всички, които са играли в Сливен са ни супер благодарни, защото сега им плащаме парите”.

„Мисля, че не е в техните правомощия картотекирането. Ние можем да си картотекираме футболисти през ФИФА. По принцип когато се взимат неправомерно решения, какво да правим? Затова питаме прокуратурата на кого трябва да платим, дали на Сливен или на частен съдия изпълнител”.

„Това всичкото са нападки срещу нашия клуб, всичко сме си платили, включително и на Сливен, защото съдията изпълнител ги разпределя и към Сливен”.

„Не мисля сега за трансфери. Смятам,че ние сме правилната страна”, завърши Борисов.