Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов изказа своите благодарности на своя съфамилник – Бойко Борисов, за решението за отдаване с безвъзмезден наем за ползване на ст. „Българска армия” и база „Панчарево” за срок от 20 + 10 години.

„Изказвам благодарностите си на първото правителство, от много други насам, което прие идеята и най-накрая реши да предприеме тази стъпка. Да, „Армията” е вече наша, за минимум 20, но вероятно за 30 години. Нещо към което се стремихме, тъй като имаме изключително много интересни идеи” – заяви специално за Гонг Борисов.

„В най-скоро време ще обявим публично и официално намеренията си за това как ст.” Българска армия” ще заприлича все повече на едно истинско, европейско съоръжение. Всъщност ние ежедневно, всеки ден работим за това стадиона ни да прилича както трябва да прилича, но знаете, криза е, по-трудно е. Но се надяваме това решение да доведе до бъдещи допълнителни инвестиции. Ще изплатим и дължимата сума задължение към държавата и общината. Тя възлиза точно на 382 000 лева. Тези пари ще бъдат изплатени в срок” – допълни Борисов.

В същото време на официалния сайт на ЦСКА излезе официално обръщение, което публикуваме без редакция:

Многоуважаеми колеги и привърженици,

с настоящото обръщение ПФК ЦСКА ЕАД изказва огромната си благодарност към министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов, както и към цялото правителство, по повод предоставянето на стадион "Българска армия" и база "Панчарево" за безвъзмездно ползване в срок от 20 години.

Чрез вложените от Вас усилия, футболистите от първия отбор до подготвителните групи на ЦСКА, ще получат възможността да се развиват в отдавна желаните от нас европейски условия. Г-н премиер, с това свое решение, Вие сбъднахте много детски мечти, което ние дълбоко оценяваме.

Помощта оказана от министър-председателя е безценна за нас, защото инвестициите, които предстои да направи футболен клуб ЦСКА във въпросните бази, ще послужат като фундаментална основа, младите таланти на България да растат здрави, спортувайки в любимия клуб. Ето защо г-н Борисов, няма как да не сме признателни за постоянно адекватните и бързи действия, които предприемахте през цялото време на водените разговори. Вашето правителство е единственото, което предприе конкретни грижи за спортните имоти, които ползва ЦСКА.

Ние - ръководителите, треньорите, футболистите и служителите в ПФК ЦСКА ЕАД, както и привържениците на отбора, уверяваме, че оценяваме оказаното ни доверие. Още веднъж - голямо благодаря г-н премиер. Заради бъдещето на българския футбол. Вие г-н Борисов отдавна доказахте, че сте неразривна част от него.

С уважение:

Председател на Надзорен съвет

на ПФК ЦСКА ЕАД

Димитър Борисов