Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че случилото се с мача Калиакра - Левски е неприемливо.

"За пореден път се видя, че клубовете са зависими от палячовци като Цонко Цонев. Недопустимо е някакъв кмет да определя кой ще е съдия на даден мач. Той е просто кмет, дори не е президент на клуб. Но ще си носи последствията", коментира Михайлов пред bTV.

Според него самите клубове дори не знаят за какво точно протестират, визирайки започналите със закъснение футболни срещи Славия - Пирин и Видима - Черноморец.

"И те не знаят за какво протестират. Съдиите се отнасяли по-зле към малките отбори. Няма такива! Всички тимове са еднакви. Съдийски грешки се правят навсякъде, но никой не прави протести. Въпросът за ТВ правата също вече е смешен. Тези хора са подписали договор, заедно си избраха експертна група, всичко се разбраха, а БФС взима 10 %. Всичко е кристално", заяви още ръководителят на българския футбол.

Михайлов не скри, че би било възможно случващото се да окаже някакво влияние на кандидатурата му за член н Изпълкома на УЕФА. Президентът замина днес за сесията на централата, изборът е на 22 март.

"Европейска държава сме, всички виждат какво става и е възможно да окаже някакво влияние. Все пак имаше голямо плюване, голям натиск. Просто нямам думи. Иначе се изправям срещу серозни кандидатури с големи традиции. Определям шансовете като 50:50", завърши Борислав Михайлов.