Нападателят на Пирин Благоевград Борис Кондев спечели наградата за най-добър футболист на 17 кръг в А група. От общо двадесет гласували футболни треньори и специалисти за Кондев вот са дали цели дванадесет заради попадението му във вратата на Литекс. На второ място е бразилският футболист на Левски Жоазиньо с пет гласа, с два вота е неговият съотборник Седрик Бардон и с един глас четвърти Мартин Камбуров.

Това е първата индивидуална награда в кариерата на нападателя. „Благодаря за това отличие явно съм се представил добре на мача с Литекс, за да я заслужа и не на последно място благодаря на моите съотборници. Честно да ви кажа заради проблемите ми с феновете на Пирин преди началото на пролетния полусезон мислих да се откажа. Имах разговор с треньора и той ми заяви, че ще разчита на мен. Радвам се, че ми тръгна в първите два кръга и успях да отбележа. Сега играем с Локомотив София и мисля, че имаме сили да вземем нещо и от този двубой”.

Що се отнася до първенството, Кондев сподели, че според него класата на водещите отбори е спаднала и сега силите са изравнени и за това се получават интересни мачове.

Относно победата над Литекс с убедителното 4:1, нападателят на „орлетата” заяви, че оттук нататък е нормално момчетата в отбора да си мислят, че могат да победят всеки.