Полузащитникът Борис Галчев е поредното попълнение в зимната селекция на Ботев Пловдив, съобщиха от клуба. Той пристига при жълто-черните от Динамо Букурещ, след като разтрогна договора си с румънците. Контрактът на Галчев с пловдивчаните е за 1,5 години.

Веднага след като парафира с Ботев, новото попълнение се присъедини към лагера на отбора в Гърция, а малко по-късно през деня ще направи и първа тренировка с новите си съотборници.

Борис Галчев е роден на 31 октомври 1983 година. Преди да бъде привлечен при канарчетата, 29-годишният халф е играл за Пирин Благоевград, ЦСКА и Динамо Букурещ. Попада и в разширения състав на настоящия селекционер на България Любослав Пенев.

„Има няколко причини, поради които избрах да продължа кариерата си в Ботев. Едната от тях е, че много сериозен треньор като Станимир Стоилов ме поиска, а другата е възможността да играя пред публиката на този клуб, която е известна на всички в България. Вижда се, че в този клуб се работи на високо ниво и с перспектива. Надявам се да ни потръгне и да финишираме в тройката в края на сезона”, коментира пред официалния сайт на тима Борис Галчев.