Един от лидерите на шампиона Левски Даниел Боримиров е изиграл 21 мача срещу ЦСКА и в тях е вкарал 7 гола. Ето какво отговори полузащитникът на сините на журналистическите въпроси отправени към него.

- Какво очаквате от мача с ЦСКА?

- Очаквам в неделя да победим. Мисля че ще се получи зрелищен футбол. Ще се опитаме да се представим по най- добрия начин и да зарадваме нашите привърженици, които ще доидат на стадиона да ни подкрепят, а също хората, които ще ни гледат по телевизията. Наистима мисля, че в неделя ще победим и ще намалим разликата с ЦСКА, което ще ни мотивира да преследваме през пролетта съперника ни. Така ще го накараме да е под напрежение и да допусне грешка.

- На какво отдавате получената разлика с червените?

- Не разгърнахме целия си потенциал в мачовете ни като гости, а там Левски загуби ценни точки. В тези срещи човек трябва да има характер и амбиция за победа. Левски трябва да побеждава както миналата година. Когато полагаме по-малко усилия не печелим.

- Притеснявате ли се, че съдията на мача е българин?

- Не, не се притеснявам. Надявам се, че съдията ще се представи по най- добрия начин. Дано той да не бъде главното действащо лице на терена, а двата отбора.

- Вярваш ли на приказките от червения лагер, че ще играят за победа, след като ги устройва и равенство?

- Не знам. В неделя ще видим по какъв начин ще играят срещу нас. Искрено се надявам, че ЦСКА ще играе открит футбол.

- Има ли психологическа война преди дербито?

- Могат да имат страх и респект от нас, защото през поседните няколко години не си спомням те да са ни побеждавали. По-важно е аз и отборът да се подготвим добре за мача.

- Има ли значение къде ще се играе мачът? На клубните стадиони или на Васил Левски?

- Естествено че има значение. На собствения стадион, пред собствена публика е по-добре, но ние сме побеждавали и на Армията. За нас по-важно е да дойдат всички наши фенове и да ни подкрепят, защото ние винаги сме били едно цяло.

- Вкарал си им седем гола. Имаш ли усещане, че в неделя ще увеличиш головата си сметка?

- Ще видим в неделя.

- Като най-опитен и играч от халфовата линия, на защитата или на нападението вярваш повече, че в неделя ще си свърши работата?

- Не искам да разделям отбора на линии. Ние сме едно цяло и се надявам в неделя всички да си свършим работата по най- добрия начин.

- Кои са най- хубавите и кои най- лошите спомени от срещите с ЦСКА?

- Най-хубавият спомен винаги са били победите и когато съм вкарвал голове. Най-лошо е било при загубите. Повече са били радостните моменти. Надявам се в неделя да е един от най- радостните моменти в кариерата ми.