Директорът на ДЮШ в Левски Даниел Боримиров пожела да коментира ситуацията с вдигнатите такси в школата на „сините“. Родителите вече ще трябва да плащат по 50 лева на месец, а не както беше до този момент 35. Ето какво сподели началникът на академията пред Гонг:

„Таксите не са вдигнати с 67 % както се появи в някои от медиите. Истината е, че повишихме таксата от 35 лева на 50. Откакто поех школата на Левски, доста от условията се подобриха значително. На базата на новия изкуствен терен, новите съблекални, екипировката, която спуснах като нареждане да се даде на всички деца и да бъде еднаква за всички, защото това вдига самочувствието на децата. Това е причината за повишаването на таксата.

От друга страна трябва да отбележа, че по 50 лева плащат в школите на Славия и ЦСКА. В Локомотив София таксата е 40, а в ДИТ е 60 лева и се плаща три месеца напред. Преди да вдигнем таксите направих няколко родителски срещи. Всичко това беше обяснено и хората проявиха разбиране. Това е нормално нещо с оглед условията, които предоставяме на децата“, коментира Даниел Боримиров.

„Наистина има забавяне на заплатите на треньорите в школата. Искам да им благодаря, че продължават да си вършат работата по най-добрия начин. Няма такъв бунт, за какъвто се тиражираше в медиите“, продължи шефът на ДЮШ в Левски.

„На този етап в някои от отборите резултатите не са добри. Истината е, че трябва да поработим върху селекцията, защото в някои от възрастите изоставаме в сравнение с други столични клубове и Литекс. Трябва скаутите ни да намерят деца, които да са конкурентоспособни на повечето наши млади футболисти“, сподели Боримиров.

„В концепцията, която изложих лятото показва, че всеки треньор трябва да има по още един помощник. Благодарение на Нестор Юруков имаме и практиканти от НСА, които също помагат и се включват в заниманията. По време на всяка една тренировка присъства и един от методистите. Няма значение дали ще е Давид Серано, или Нестор Юруков. Мисля, че в школата на Левски се работи много добре.

В момента един треньор работи с шест-седем деца, така както трябва да бъде. Смятам, че резултатите ще се видят на един по-късен етап. В клубове като Реал Мадрид, Барселона, Байерн Мюнхен, а и в целия свят родителите плащат такси, за да тренират децата“, завърши директорът на „синята“ школа.