Футболистът на Левски Даниел Боримиров празнува днес своя 38-и рожден ден. Ветеранът посреща празника си за поредна година в израелския курорт Ейлат, където шампионите на България провеждат своя подготвителен лагер.

„Усещането не е по-различно от друг път. Всяка година празнувам тук. Наистина се чувствам много добре. Кариерата ми е минала в чужбина, а сега в България съм сред млади и по-опитни футболисти. Това ме радва. Почерпих и моите, и вашите колеги”, заяви халфът в интервю за Гонг. Боримиров сподели, че е получил подарък от треньорския щаб на Левски, но какъв е, ще запази в тайна.

„На Левски не му отива да е на четвърто място. Но аз мисля, че като изиграем мача, който беше отложен през есенния полусезон срещу Черноморец, ще можем да се върнем на второ място. Чака ни доста работа. Ще бъде много добре за Левски и младите играчи, ако всеки един от тях успее да се впише в схемата на Станимир Стоилов възможно най-бързо”, каза Боримиров.

„Не е лесно новите и млади футболисти да продължат това, което се случваше на Левски до този момент. Но аз съм оптимист, мисля, че всички ще се раздават, за да може Левски да придобие онзи европейски облик, който всички искаме да видим. Важното е тактическите задачи да се изпълняват. Искаме 15 победи в 15 мача”, заяви бронзовият медалист от Съедините щати.

„Ще видим, дали от Левски ще ми предложат нов договор. Аз съм решен да продължа кариерата си независимо дали на „герена” или другаде. Е, естествено, най-добре да остана в Левски. За всяко нещо си има време, мисълта и съзнанието ми засега са насочени изцяло към футбола. При мен нещата винаги са подредени. Наистина немците успяха коренно да ме променят, много съм им благодарен за това. Мисля и за в бъдеще да налагам тази дисциплина в живота си, а може би и като ръководител. Нагласата ми е винаги да побеждавам, затова се стремя винаги да съм победител”, завърши Даниел Боримиров.