Освобождаването на Викторио Павлов бързо се разнесе из медийното пространство. От БТА обявиха,че Павлов няма да е старши треньор на младежите на Левски до 21 години и няма да е в щаба на Пепе Мурсия Гонсалес, който води мъжете на клуба. 

Последва реакцията на Павлов пред колегите от Блиц:
 
"Да, уволнен съм. Питайте Боримиров защо ме маха. Той ми каза, че съм предател. Дойде при мен и думите му бяха "време ти е да се занимаваш само с мъжки футбол". Никога няма да кажа лоша дума срещу "Левски" или който и да е от клуба. Това е решение на личностна основа. Боримиров и Божидар Костадинов взеха това решение. Документално все още се водя част от клуба, но вече не работя за "Левски". Стиснахме си ръцете с Гонзо и си взехме довиждане. Просто в близките дни официално няма да съм част от "Левски". 

Потърсихме Даниел Боримиров, който се занимава с ДЮШ на Левски и ето какво каза той за Дарик радио: 

„Всеки, който не спазва правилата в клуба, ще бъде освобождаван. Викторио Павлов не е уволнен, а освободен. Нещо повече ще запазя неговата репутация и няма да разкрия пред медиите защо е освободен. Лъжа е ,че съм го нарекъл „предател”. Той не е започвал работа начело на младежите до 21 години. За там има няколко кандидатури. До Вчера Викторио бе начело на набор 1999 година.Той бе и част от щаба на мъжкия тим и това явно променя мотивацията му да работи с юноши и младежи.Време му е да започне работа с мъжки отбор. Завършвам с това,че той като служител на клуба не може да разпространява информация, която е сведена до негово знание и никой не е очаквал да я разпространява. Това не му е за първи път.Не приемам и интригите, в които побързаха да ме вкарат и с Георги Иванов. Той е запознат с освобождаването на Викторио Павлов.” 

Главният мениджър на Левски Георги Иванов явно не бе доволен от реакцията на медиите и заяви за Дарик радио: 

„Павлов не е уволняван. Не създавайте интриги. Викторио Павлов е освободен и затова си има причина.”