Главният мениджър на Локомотив Пловдив Христо Бонев заяви, че „смърфовете” ще опитат да затвърдят амбициите си за медали в гостуването на съименниците от София. Легендата на българския футбол показа респект към противника, но бе категоричен, че неговите възпитаници имат силите да победят в предстоящия мач.

„Готвим се с мисълта, че ни очаква среща с много сериозен съперник, към когото аз изпитвам уважение и много добри чувства, най-вече към неговите ръководители. Ние отиваме в София само за победа и няма да сме доволни на никакъв друг изход от мача. Имаме силен отбор и знаем какво можем. Ще дадем всичко от себе си, за да победим и да заемем полагащото ни се място в първата тройка. Имаме известни проблеми в защитата, но всички футболисти в нашия отбор са готови да заемат мястото на контузените футболисти и да играят така, че да не се усети липсата на колегите им”, коментира Зума.

„Със сигурност победа срещу Локо София ще ни даде допълнително самочувствие и ще ни приближи до челните места. В никакъв случай обаче, не може да се каже, че този мач е решаващ, тъй като има още много мачове. Виждате, че се получават много неочаквани резултати. Всеки може да победи всеки, така че всичко е възможно до края на първенството. Ние обаче ще гоним победата в София, както заради самите нас, така и заради нашите привърженици”, допълни той.

По всяка вероятност Бонев няма да може да разчита на най-новата придобивка на Локо Пд - Николас Раймонди, тъй като все още на „Лаута” чакат жълтата му карта. Все пак специалистът сподели първите си впечатления за качествата на уругвайския нападател:

„Раймонди е в добро функционално състояние и не е изостанал в подготовката. От тренировките, които направи с нас, се вижда, че има много данни. Убеден съм, че е добър футболист. Скоро пресата пак ще пише, че нашият президент умее да събира добри футболисти”, каза още Бонев.