Главният мениджър и бъдещ президент на Локомотив Пд - Христо Бонев, ще реди състава на „смърфовете” и в мача срещу Миньор. Това намекна изпълняващият длъжността старши треньор на „смърфовете” Неделчо Матушев. На „Лаута” се чака назначаването на нов треньор, но до двубоя в Перник такъв няма да има.

„Ще процедираме, както в досегашните мачове и срещу Миньор Локомотив ще бъде ръководен от екипът, в който работим от началото на първенството. Засега нов треньор няма”, заяви Матушев.

Той сподели и очакванията си за предстоящия двубой на „черно-белите”. „Всеки ден четем нови неща по въпроса и това ни влияе, но мисля че съумяхме да запазимим спокойствие и да дадем увереност и да подготвим добре момчетата за тежкия мач, който ни предстои. Миньор е в подем и техния терен ще ни бъде трудно. През седмицата работихме доста и се надяваме, че в Перник ще се представим добре. Искаме да играем агресивно и от играчите ни да лъха самочувствие. Трябва и в гостуванията да показваме увереност в силите си, както го правим на наш терен.”

Неделчо Матушев каза още, че е готов да ръководи отбора за постоянно, ако му бъде гласувано доверие. „Готов съм за такъв вариант. Тази ситуация не е нещо ново за мен. И преди съм бил старши-треньор. Знам си възможностите и съм уверен, че мога да се справя. Това обаче зависи само от нашия президент.”

Вече е ясна и групата на Локомотив Пд за мача в Перник. В нея има само две промени в сравнение с двубоя срещу Калиакра. В разширения състав се завръщат Юнес Бенжелюн и Джереми Родригес, а отпадат Цветан Йотов и наказаният Костадин Гаждалов.

„Смърфовете” тръгват утре (петък) за София, където ще нощуват преди мача в събота. За 16 часа е предвидена тренировка на терена в комплекса „Царско село”.