„Убеден съм, че ще изиграем успешен мач и ще победим Литекс”, заяви почетният президент на Локомотив Пд Христо Бонев, два дни преди дербито на кръга в Ловеч. Легендата на българския футбол е сигурен, че „оранжевите” са най-силният отбор в първенството, но въпреки това, неговият отбор ще докаже, че е приятната изненада в първенството до момента.

„Всички в нашия клуб сме наясно, че ще срещнем най-добрия отбор в България. Въпреки, че имат известни кадрови проблеми те имат достатъчно качествени футболисти, които могат за заменят всеки отсъстващ от титулярите”, категоричен е Зума, визирайки наказанието на един от ключовите играчи на противника – Дока Мадурейра.

„Отнасяме се с нужното уважение към Литекс, но нашата единствена цел е да победим и да затвърдим, както позицията си в челото на класирането, така и мнението на хората, че Локомотив е изненадата в първенството. След като наблюдавах тренировките през седмицата, аз съм убеден, че ще играем успешен футбол и ще се поздравим с победата”, допълни Бонев.

Той се изказа и по адрес на Антон Генов, който ще свири мача в града на люляците. Преди гостуването на Локо Пд на Черно море преди 2 седмици, Бонев заяви, че се радва, че мачът няма да бъде ръководен от „старата муцуна А.Г.”

„Не съм притеснен, защото мачът ще се дава по телевизията. Литекс не се нуждае от помощта на безгръбначни същества и не вярвам Гриша Ганчев да се занимава със съдии при наличието на толкова качествен отбор като неговия. Пак казвам, че това са безгръбначни, които се натягат и искат да бъдат по-добре приети от Гриша Ганчев. Не се страхувам от съдийството, но ако стане така, че Генов ни ощети се надявам, че футболният съюз ще вземе необходимите мерки”, каза Христо Бонев.

Президентът на Локо Пд коментира и бунта на т.нар. „малки клубове”. „Клубовете не трябва да се делят на малки и големи. Всички имаме равни права и задължения. Фактът, че се надига недоволство е ясен показател, че ако искаме футболът ни да върви нагоре първо трябва да променим отношението на ръководителите към него, след което да се промени и манталитета и дисциплината на всички отбори.”