Левият бранител на Литекс Михаил Венков е под въпрос за съботното домакинство на Рилски Спортист от 17-ия кръг на А група. Причината - проблеми с гърлото. Вчера защитникът мина преглед, където бе установено, че има налепи. Добрата новиназа спортно-техническия щаб е, че към този момент Венков няма ангина. Така той ще бъде на разположение на старши треньора на „оранжевите” Люпко Петрович за мача с тима от Самоков, но сръбският специалист едва ли ще рискува с пускането му в игра. На неговия пост треньорът на ловчанлии разполага с национала Петър Занев. Най-вероятно Венков ще бъде запазен за възловото гостуване на ЦСКА следващата неделя на стадион „Българска Армия”.

Твърдо аут за мача в събота е бразилецът Жуниор. Той получи травма в бедрения мускул на една от последните тренировки и тепърва ще се констатира, колко тежка е контузията.

В същото време ръководството на Литекс дари третодивизионния Шабла с чисто нови екипи „Адидас” в традиционния за ловчанлии оранжев цвят. С тях аматьорите ще играят в първенството на Североизточната „В” група. В морското градче от дълго време се възхищават на модела "Литекс" и затова търсят сътрудничество именно с този клуб.