Поредната контрола на Славия в Турция срещу руския първодивизионен Анжи Махачкала бе прекратена междувременно, след като се стигна до саморазправамежду президента на Анжи - Магомедов Магомед - Султан Байболатович и главния арбитър на двубоя.

Както е известно срещата беше изтеглена с един час по-късно именно заради визитата на Магомедов, който в последния момент реши да наблюдава собствения си тим. В двубоя участие не взе Тодор Тимонов, а бившия бранител на Левски Юсеф Рабех започна като титуляр и се отличи с жълт картон.

Мачът в Анталия, който бе трети поред за „белите” по време на лагера им в Турция, се игра само до 58-ата минута, когато се стигна до баталните сцени. До този момент възпитаниците на Велислав Вуцов водиха в резултата с 2:1 след голове на Жуниньо и Алберони. За руснаците бе точен Кубе в последната минута на първото полувреме.

Резултатът откри Жуниньо още в десетата минута от дузпа, която сам си изработи. В последните секунди на първото полувреме Кубе изравни, след като преодоля двама бранители на Славия. Всичко интересно обаче се случи в началото на втората част. Алберони даде нова преднина в 55-ата минута, а само три по-късно мачът бе спрян.

До това решение се стигна, след като главният рефер на мача бе нападнат от цялото ръководство на Анжи, начело с президента на клуба Магомедов Магомед - Султан Байболатович. Бурната реакция на боса на руснаците бе продиктувана от червения картон, който получи синът му Магомедов. Защитникът се появи в игра на почивката, заменяйки бившия футболист на Левски Юсеф Рабех, но само за няколко минути успя да си изработи два жълти картона.

Магамедов тръгна да напуска игралното поле, когато бе спрян лично от баща си, който го приканваше да потърси саморазправа със съдията. След като Магамедов младши не пожела да нападне арбитъра, това направи лично баща му, който нахлу на терена и удари съдията.

При разразилото се меле наставникът на Славия Вили Вуцов за малко също не пострада. Наставникът на „белите” се опита да потуши скандала, но за сметка на това също бе нападнат от Магамедов.Вуцов обаче успя да се измъкне невредим, след което бе даден край на срещата.