Футболистите на закъсалия финансово Пирин (Благоевград) бойкотираха сутрешната тренировка на отбора на стадион „Христо Ботев” заради неполучени възнаграждения.

Заниманието бе възстановително след вчерашната загуба с 0:1 за първенство от Миньор в Перник.

Играчите не са взимали никакви заплати и премии през пролетта. Почти сигурно те няма да тренират и утре, а дори обмислят да бойкотират и предстоящия домакински мач срещу Берое (Стара Загора) от 24-ия кръг на А група на 30 април.

Ръководството на „зелените” е изправено пред жестока финансова криза. Мажоритарният собственик Емил Наков призна, че клубът има сериозни задължения към играчите, но търси начини да намери средства.

Кредитори вече конфискуваха клубния автобус заради натрупаните дългове, а фирмата, която поддържаща стадион „Христо Ботев" дори си взе и трите футболни врати.

Поради липсата на пари до последно под въпрос е било и вчерашното пътуване за Перник.

Въпреки финансовите проблеми, Пирин беше на крачка от финал в турнира за купата на България, но миналия четвъртък отпадна драматично от Славия след дузпи.

При така създалата се ситуация предстоящият мач между „Пирин” и „Берое”, който е в събота от 18.00 ч, е под много голяма въпросителна.