Стадион „Христо Ботев” бе официално прехвърлен във владение на Община Пловдив от Министерството на отбраната. Представители на двете страни подписаха документ, с който съоръжението се дава за безвъзмездно ползване на общината. Премиерът Бойко Борисов и военният министър Аню Ангелов връчиха символичен пластмасов ключ на зам.-кмета по спорта в Пловдив Георги Тютюков.

Близо 2000 привърженици на Ботев Пд присъстваха на събитието, а закичен с „жълто-черно” шалче, премиерът им пожела в най-скоро време да видят любимия си отбор с шампионската титла.

„Ще бъда кратък. Пожелавам ви след 1-2 години да станете шампиони”, каза премиерът.

Той изчетка феновете като призна, че много години е треперил, когато любимият му Левски е трябвало да гостува на „Колежа”. Те пък му обещаха още черни дни за „сините”, след като Ботев се завърне в елита.

Спортният министър Свилен Нейков, областният управител на Пловдив Иван Тотев и кметът Славчо Атанасов също сложиха шалчета на Ботев и се усмихваха широко пред хората.

Събитието бе уважено от легенди на „канарчетата”, начело с Динко Дерменджиев – Чико и рекордьорът по мачове в „А” група Марин Бакалов. Последният е сред най-влиятелните и дейни участници в инициативния комитет за възраждането на Ботев.

По този начин, с малко повече от необходимата показност, бе сложен краят на дългата и мъчителна сага около стадион „Христо Ботев”. Близо 10 години Министерството на отбраната и Община Пловдив нехаеха и си прехвърляха топката по въпроса.

Остава и отборът, който играе мачовете си на „Христо Ботев” да бъде съживен...