Левски и Локомотив София не излъчиха победител в дербито от 13-ия кръг на А футболна група помежду си. Двубоят на стадиона в „Надежда” завърши без голове. Двата отбора останаха с по 10 души секунди преди края на срещата, след като слабият в този мач рефер Кольо Данев изгони Лусио Вагнер и Иво Иванов за саморазправа помежду им.

Срещата на стадиона в столичния квартал „Надежда” започна равностойно и спокойно. За разлика от последния мач между Локомотив и Левски през пролетта, в който се разигра истински голов трилър, след като „сините” победиха с 5:3, днес двата тима не предложиха особено атрактивни сцени на 3500-те зрители.

Шампионите на България успяха да застрашат леко вражеската мрежа още в самото начало – Димитър Телкийски шутира силно от пряк свободен удар, стражът на домакините Урош Голубович сбърка лошо, изпускайки топката, но и Седрик Бардон не реагира прекрасно, след като не успя да стигне до кълбото навреме и остави шанс за защитниците да се справят със ситуацията. В ответната атака след нарушение на гостите, Златински изпълни фаул, но въобще не застраши Георги Петков, който без проблеми улови топката. В последвалите минути Локомотив и Левски си размениха по няколко атаки, в които обаче и на двата отбора липсваше добър завършващ удар.

В 12-та минута на мача Аделино Лопеш сериозно стресна „синята” публика, като шутира страхотно от 23 метра, но вратарят на шампионите брилянтно изби. Валери Домовчийски пропиля няколко добри положения за носителите на Купата на страната. В 21-та минута младият нападател шутира силно по посока на вратата на Голубович, ударът му обаче улучи тялото на „червено-черен” защитник, в 32-та пък Домо посрещна несръчно добър пас и домакините подеха опасна контра. Пет след това младежкият национал стреля неточно от добра позиция с глава. Наложеният постепенно натиск на Левски продължи до края на първата част – в 38-та Николай Димитров получи добър шанс, но изпрати коженото кълбо в аут. Изключително добре се изяви стражът на „железничарите”, който отрази чудесно няколко опасни изстрела на възпитаниците на Станимир Стоилов. Секунди преди почивката Голубович блестящо спаси силен шут на Домовчийски.

Втората част бе значително по-динамична от първата, но и доста по-изнервена. Значителен принос за това имаше реферът Кольо Данев, който ясно показа, че му се свидят жълтите картони, спестявайки около 4-5 на играчи от двата отбора. За сметка на това повече от пресилено извади два червени картони в самия край на срещата.

Полувремето започна изнервено, като още в 48-та минута Рабех влезе много остро в краката на Калоян Караджинов, който остана да лежи значително дълго на тревата. Ситуацията обаче не притесни Данев, който не счете за необходимо да предупреди официално представителят на „сините”. Реферът постъпи по същия начин минути по-късно – Кристиян Добре фаулира грубо Седрик Бардон.

В 50-та минута Рабех стреля много добре към мрежата на „железничарите”, Голубович отново си бе на мястото. Малко след това Телкийски пропиля добър шанс за шампионите – той стигна до аут линията, там обаче бе блокиран от Добрев и съответно шутира слабо. Отново нападателят на Левски получи хубава възможност в 55-та минута, но я пропиля пак – Мечо финтира двама локомотивци, стреля много безлично и стражът на домакините се справи лесно със ситуацията.

В 59-та минута дойде и добра възможност за състава на Стефан Грозданов – след многоходова атака кълбото стигна до Златински, който стреля силно над напречната греда на Георги Петков. В 67-та минута Зоран Балдовалиев падна в наказателното поле на Левски, като изказа претенции за дузпа, Данев обаче му даде жълт картон за симулация.

В 76-та страхотен шанс пропусна Джилас, който получи топката на 15 метра от гол линията на гостите, завъртя се сръчно и стреля силно над гредата.

Дебют със „синия” екип направи новото попълнение Зе Суарес, който се появи в игра в 60-та минута на мястото на Валери Домовчийски. Бразилецът се отличи с добра игра. В 76-та минута той получи топката отдясно, влезе в наказателното поле, но центрирането му не успя да намери нахлуващия отляво Христо Йовов.

Пет минути преди края Кольо Данев си спести дори един червен картон – Лино Лопеш изрита лошо Лусио Вагнер без топка в бедрото и бразилецът в Левски остана да лежи на тревата.

Секунди преди края на срещата реферът изгони много пресилено Иво Иванов и Вагнер, след като двамата се сритаха помежду си и по този начин изнерви и последните минути на мача.

Логичното се случи – и двата отбора излязоха с жалби срещу Кольо Данев.

След като спечели само точка в днешния сблъсък Левски заема трето място с 27 точки и мач по-малко, а Локомотив е на втора позиция с 28 точки.