Талантът от школата на Левски Боян Табаков взе участие днес в контрола за юношите на Шалке 04 и при дебюта си вкара два гола. Младият футболист игра с по-големи от него срещу мъжки аматьорски тим. Отборът от „Фелтинс арена” до 19 години (Табаков е на 17) победи с 4:0.

Нападателят е на петдневни проби по покана на гранда от Германия. От Гелзенкирхен изпратиха нарочен факс до Левски, за да бъде разрешено на Боян да мине споменатия пробен период.

„Играх за тима до 19 години и всички в моя състав бяха по-големи от мен”, разказа за gong.bg Табаков от Германия. „Играхме срещу аматьорски мъжки отбор и победихме с 4:0. Аз вкарах втория и четвъртия гол в двубоя. При първия ми гол получих топката от тъч, надбягах един играч, излъгах защитник и шутирах в далечния за вратаря ъгъл. При втория ми гол засякох с крак центрирана топка пред вратата на противника”.

Според информация на gong.bg треньорът на тази формация на Шалке 04 е останал много доволен от показаното от българския футболист, а германските му съотборници са го приели много добре.

Табаков ще е на проби до 20-и октомври, след което се прибира в България. Ако немците го одобрят, то те трябва отново да се свържат с Левски, за да се разберат за цената на звездата на отбора юноши родени 1990-а година.