Националът Николай Бодуров бе най-търсеният за интервюта на ареогара София преди заминаването на Литекс за втория им подготвителен лагер в Анталия. Бранителят бе върнат в първия състав на «оранжевите» и отпътува с тима за турския курорт.

Защитникът бе изваден от отбора след загубата от Левски с 1:4 на Герена през есенния полусезон на А група. Бодуров не започна подготовка с лидера в А група и пропусна първия лагер в Солун, подготвяйки се по индивидуална програма. Централният бранител се извини на всички в клуба и това явно е осигурило завръщането му в първия състав.

„Заминавам с добро настроение и с нагласата да се подготвям с Литекс, засега. Засега съм част от отбора. Разбрахме се с г-н Ганчев да ме върне в първия състав. На този етап съм тук, ако има нещо ново около мен, ще разберете”, заяви Бодуров.

„По-добре да не коментирам дали е имало оферти към мен. Да не стават излишни спекулации. Ако излезе нещо добро за мен и за клуба, мисля че ръководството ще ме пусне. Разбрал съм се с тях. Става въпрос за клуб от чужбина”, каза още централният защитник на Литекс.

„Доколкото знам имаше интерес на Ботев Пловдив към мен. Аз говорих с няколко човека оттам. Но щом съм останал в Ловеч, значи нещата не са станали. Договорът ми с Литекс е за още година и половина. Не е до това лято. Не знам откъде излезе тази информация”, добави Бодуров.

Той се пошегува с журналистите отговаряйки на въпрос къде би се чувствал най-добре – в Литекс или в чужбина: „Най-добре се чувствам вкъщи! В Благоевград! Там си ми е най-хубаво!”

„Още веднъж ще кажа защо бях наказан – неспазване на правилника на клуба. Бях навън извън часа определен за това. Стана след мача с Левски (б.р – загубата с 1:4 на стадион „Георги Аспарухов”). Надявам се, че съм си взел поука от това. Времето ще покаже. Мисля да се стегна и да играя футбол. Без глупости!”, зарече се Бодуров.

„Конкуренцията е хубаво нещо. Вдига нивото и качеството на футбола, който ще показва Литекс. Пламен Николов е един изключително силен футболист, но ако остана тук ще се боря за място сред титулярите”, завърши националът на България.