Първият кръг от така наречената елитна футболна група категорично доказа, че наличието на 16 отбора в нея е абсолютно безумие. На Боби Михайлов му харесва, може би, защото не ходи на мачове. Очевидно е, че у нас няма ресурс за издръжката на повече от десетина клуба на прилично ниво.

Изпитващите сериозни трудности в Европа Левски и ЦСКА не срещнаха никаква съпротива в България. Литекс също стартира без проблеми в А група. Подобни мачове са безсмислени и не носят никаква полза на евроучастниците ни. Напротив, може само да ги заблудят, че притежават някаква класа.

Моите уважения към двата пловдивски отбора, заради тяхната история и публика, но в този си вид те нямат никакво място в А група. Обидно е и за привържениците им да играят ролята на брашнян чувал.

Въобще, редица клубове не притежават нито финансите,нито базата, за да се наричат елитни. За какво тогава ни е А група от 16 отбора?

Решението е просто - Висша лига с 10 отбора и една Б група с 16-18. Само тогава ще гледаме интересен футбол и в България.