Президентът на БФС Борислав Михайлов временно отстрани от длъжност шефа на съдиите Борислав Александров заради компроматния скандал с рефера Христо Ристосков. БФС дава възможност на компетентните органи да се занимаят със случая със записите на разговори помежду им. Ристосков твърди, че може да уличи съдийския началник в корупция и натиск върху него за оказване на влияние върху дадени срещи, които е ръководил

Михайлов, Александров и Ристосков имаха спешна среща в БФС днес след завръщането на президента от Босна и Херцеговина, след което бе оповестено решението шефът на съдиите да бъде изпратен в отпуск. След разследването на съответните органи по казуса „Александров-Ристосков“ Изпълкомът на БФС ще се събере и ще оповести своето окончателно решение.

Междувременно стана ясно, че утре в 11.00 часа в зала „Родина“ на ст. „Васил Левски“ ще бъде подписан невиждан досега по размерите си договор за телевизионните права за излъчване на срещите от „А“ група. Това стана възможно след неколкомесечната работа на комисия, оглавявана от Константин Баждеков с дейното участие на Гриша Ганчев и Тодор Батков.