Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов направи обръщение към професионалните клубове и феновете на футбола в България по повод започващия в събота сезон 2010/2011.

“Уважаеми колеги, уважаеми приятели на футбола,

тази година първенството стартира със знаковото дерби между грандовете на българския футбол ЦСКА и Левски. Надявам се както вечното дерби, така и всички срещи до края на шампионата да носят знака на силната и мъжка игра, както и заряда и атмосферата на европейското поведение и феърплея на футболисти, треньори, клубни ръководства и фенове. Бих искал да изкажа специална благодарност на вицепремиера и Министър на вътрешните работи на Република България Цветан Цветанов, след чиято лична намеса бе осигурена полицейската охрана на двубоя между ЦСКА и Левски. Г-н Цветанов доказа, че е спортен човек и влезе в положението на Българския футболен съюз. Ние твърдо вярваме, че българската полиция е тази, която трябва да се грижи за реда и сигурността при провеждането на футболни мачове, така че привържениците по стадионите да се чувстват спокойни и да се наслаждават на играта.

През новия сезон ще се играят доста срещи с късен начален час заради преките телевизионни предавания. Затова бих искал да призова любителите на футбола у нас да покажат европейско поведение и да подкрепят отборите си с любов, а не с агресия, както са доказвали неведнъж, че могат да го правят.

Надявам се футболисти, треньори и клубни президенти също да се придържат към принципите на феърплея и толерантността. От моя страна като президент на Българския футболен съюз мога да гарантирам, че ще бъдат създадени, както винаги е било през последните години, всички предпоставки за честна игра и решаване на мачовете на футболния терена.

Пожелавам успех на всички клубове през сезон 2010/2011.