„Съдийските грешки се случват всеки ден. Някой път цената е много голяма и много тежка за един отбор. Съдиите обаче са част от играта и без тях футболен мач не може да се проведе”, така коментира президентът на БФС Борислав Михайлов ситуацията при изравнителния гол на Франция срещу Ейре в баражите за световното първенство. Тогава Тиери Анри си поведе топката с ръка, а Галас вкара за „петлите”. „Ако питате мен, ако беше без съдии българското първенство щеше да е много по-спокойно, от това което се провежда в момента” „За ситуацията с Анри няма какво да се каже повече – съдийска грешка”, добави Михайлов.

Членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов добави по същия въпрос: „Може би щеше да им дойде в повече на французите. Второ отпадане в последните минути. И затова може би се получи цялата ситуация!”

Борислав Михайлов, Емил Костадинов, Цанко Цветанов и Даниел Боримиров гостуваха днес в дискусионен клуб „Футбол БГ” за да си припомнят паметната дата 17 ноември 1993 година.

„Рядко се събираме по такива поводи. Мачът на „Парк де Пренс” е един от най-големите за националния ни отбор. След това успяхме да го използваме максимално и станахме четвърти в света. Естествено, че спомените топлят, но ние работим и ще продължаваме да работим, за да може националния отбор да радва феновете и да има още такива мачове като този на 12 ноември 1993 година”, сподели капитанът на „златния” ни отбор Боби Михайлов.

Екзекуторът на „петлите” Емил Костадинов бе категоричен: „Като спортист върховата изява в живота ми е голът срещу Франция. Като човек може би е имало и по-големи моменти за мен. Надявам се и мисля, че за в бъдеще предстоят още моменти. Дано сегашните футболисти ги постигнат, защото без успехи футболът ни няма да е на това ниво, което ние всички искаме!”

„България тогава спечели благодарение на добрия си отбор и добрите си футболисти. Футболът е колективна игра – ако и защитата, и нападението се справят добре отборът ще побеждава. Щастлив съм, че игра в този мач, участвах в този паметен момент за българския футбол, надявам се като треньор да изживея същото”, заяви пък Цанко Цветанов.

„По нова време аз и Цанко Цветанов бяхме най-младите в този отбор и за нас бе удоволствие да играем с големи футболисти като Боби, Емо, Наско и останалите. Те бяха изключителни професионалисти и за нас бе пример да вървим по-техните стъпки. Тревожното е, че всичко това не се забелязва в днешните футболисти. Амбициите и целите на днешната младеж не са същите като нашите”, завърши Даниел Боримиров.