Във връзка с натоварента футболна програма в българския шампионат и в турнира за Купата на България, президентът на БФС Борислав Михайлов и селекционерът на националния ни отбор Любослав Пенев обсъдиха възможността периода между 15 и 19 ноември определен от ФИФА за приятелски и международни срещи, за пренасочване или изиграване на срещи от първенството или турнира за националната купа.

Въз основа на тези разговори бе взето решение въпросните дати да не бъдат използвани за приятелски мачове на националния отбор. Вместо това БФС предоставя датите на ПФЛ за да може да бъде насрочен първия 1/8 финал от турнира за Купата на България между Левски и ЦСКА, както и тези на участника в Лига Европа Лудогорец.

В БФС се надяват това решение да доведе до безпроблемно споразумение му ПФЛ, телевизията, която има права за излъчване на надпреварата и клубовете. По този начин без проблеми ще бъде използван и Националния стадион „Васил Левски”, който е заявен от Левски и ЦСКА за мачовете им за националната купа, както и от Лудогорец, за мачовете им в Лига Европа.