Спортно-техническият директор на Ботев Пд Борислав Димитров определи вчерашното заседание на Арбитражната комисия като фарс, режисиран от нея и ПФК Левски.

„Като оторизиран представител на нашия клуб станах пряк свидетел на това, което се случи на заседанието на Арбитражната комисия към БФС и имах възможността да изслушам позициите на двете страни. След като внимателно анализирах чутото в залата, заявявам, че случая с Георги Христов бе решен предварително, а вчерашното заседание бе за замазване очите на хората”, заяви Димитров.

Като основен аргумент за становището си юношата на Левски посочи специалното отношение към адвокат Иво Ивков, който е член на Апелативната комисия към УЕФА на Евро 2008. Боби Димитров обобщи неравностойния статут на юриста със следните факти:

1. По традиция заседанията на Арбитражната комисия се насрочват за 10 часа, а вчерашното започна в 14 часа. В последствие стана ясно, че самолетът на адвокат Иво Ивков от Швейцария каца в 12.30. Тогава разбрах причината за нестандартния час.

2. Подобни тежки случаи винаги се разглеждат в края на заседанието, а този бе пръв. И за това си има обяснение – обратният самолет на г-н Ивков излитше в 17 часа. Явно комисията се е почуствала длъжна да се съобрази.

3. След като комисията даде думата на двете страни за последи реплики, един от нейните членове заяви: „Приключвайте по-бързо, за да не изпусне адвокат Ивков самолета!”
И всичко това се случва при положение, че на Арбитража спорове имат да решават футболисти от 22 клуба.

„Ето защо смятам, че това заседание бе един фарс, режисиран от Арбитражната комисия и Левски”, завърши обобщението си Боби Димитров.

„В заключение мисля, че най-големият късмет беше, че в този ден г-н Ивков имаше удобни самолети. В противен случай може би комисията трябваше да лети до Швейцария.”