Нападателят Боби Димитров се връща в Ботев. Той обаче е назначен на поста спортно-технически директор на клуба като официално ще стъпи в длъжност в понеделник.

Бившият играч на Левски за последно игра за Марица, но многобройните контузии не му позволяват да продължи футболната си кариера.

Сава Савов ще продължи да изпълнява длъжността изпълнителен директор, но се очаква идната седмица да бъде назначен нов човек на този пост.

В същото време, скандалният нападател Георги Какалов е изразил желание да се върне в Ботев след угрозата да не играе футбол две години. Все още, президентът на канарчетата Димитър Христолов не е решил дали да върне Какалов, като за това дума ще имат, също такафутболистите и треньорът Гърков

Емил Урумов и Атанас Въргов ще получат предложения за нови договори с Ботев.

Впловдивския клубочакват на проби да се появи и нигерийски футболист. Става въпрос за 23-годишния нападател Бенджамин, който идва от гръцкия Паниониос като свободен агент. Днес обаче играчът е бил върнат от аерогара София, тъй като е имал проблеми с документите, които в близките дни трябва да се отстранят.

Бенджамин обаче е заявен в БФС и може да бъде картотекиран в последствие, ако бъде харесан.

Голаджията е живял дълго време в Италия и се е подвизавал в ДЮШ на Ювентус и Салернитана.