Блекбърн пожела да удължи престоя на Валери Домовчийски с още една седмица. Англичаните са пратили официален факс до Левски с искането си.

Днес завърши първата седмица от престоя на Валери в Блекбърн. Наставникът на Роувърс Марк Хюз иска още време, за да се убеди в качествата на централния нападател на сините.

„Днес официално в София е получен факс, в който Блекбърн иска да удължи престоя на Валери”, съобщи за Гонг пресдиректорът на сините Сашо Касабов. „От Левски отговорът е положителен, което значи, че Валери ще остане на Острова до края на следващата седмица”, добави Касабов.

Според предварителната договорка между двата клуба, Домовчийски трябваше най-късно в неделя да се прибере при сините и да се присъедини към лагера им в Израел. След удължаването на престоя му стана ясно, че старши треньорът Станимир Стоилов няма да може да разчита на него и в заниманията през следващата седмица, а това означава, че Валери със сигурност пропуска първата контрола на Левски за годината. Спарингът е на 20 януари в Ейлат срещу Динамо Киев.