Блекбърн се надява да вземе под наем нападателя на Левски Валери Домовчийски, тъй като в момента няма пари да го купи, съобщава авторитетният ежедневник Daily Mail.

 

Според изданието Валери е бил харесан по време на пробите, но Роувърс се нуждае от средства за жизненоважни трансфери, като привличането на Джейсън Кумас от Уигън за 3,5 милиона паунда.

 

Sky Sports пък разкрива, че Домовчийски е впечатлил мениджъра на Блекбърн Марк Хюз, който е поискал да го има като преотстъпен до лятото, когато на Иууд Парк ще има повече пари за нови играчи и нападателят на Левски ще бъде закупен.

 

„Някои клубове разполагат с огромни ресурси и ние не можем да се състезаваме с тях финансово. Клубът ми дава всяко пени и аз оценявам това”, обясни Хюз ситуацията в тима пред Lancashire Telegraph.

 

„Ние привличаме играчите, които можем и плащаме прилични пари за футболисти, но не можем да им плащаме големи заплати. Има много клубове с по-голям бюджет от нашия, но това е положението”, каза още мениджърът на Блекбърн.

 

Изпълнителният директор на Левски Наско Сираков вече заяви, че и Домовчийски не е играч, който ще бъде преотстъпван. Очаква се обаче и крайната дума на собственика на шампионите Тодор Батков.