Хърватският вратар на Левски Горан Блажевич отдели време и даде кратко интервю за Гонг. Стражът на „сините“ се наложи в последните няколко седмици, след като Пламен Илиев счупи пръст и беше опериран. Блажевич коментира своите очаквания преди утрешното гостуване на Левски в Разград:

-Нямам притеснения преди мача с Лудогорец. Изпитвам голямо уважение към тях, защото са актуалният шампион на България. През тази година направиха много добри неща за българския футбол. Това е причината да имаме респект, но това е още един довод да искаме да направим по-силен мач.

-В последните три мача печелите без да допускате голове, върна ли се увереността в Левски?

-Разбира се, че е много хубаво, когато печелим и не пускаме попадения в нашата врата. Това е много важно и подобрява атмосферата в отбора. Срещу Черно море не играхме толкова добре, но показахме характер, а и обстановката ни помогна да спечелим. От началото на сезона имаме мачове, в които играехме много по-добре, но не успяхме да ги спечелим. Сега сме в позитивна серия и мисля, че имаме шанс да продължим така в мачовете до края на сезона.

-Смени доста треньори в Левски, Топузаков ли промени нещо, за да сте във възход?

-Промени системата и няколко неща, но все един треньор има някаква своя визия за нещата. Най-важното е, че откакто той е старши треньор, ние имаме три поредни победи. Това е един знак, че той работи много добре.

-Лудогорец е резултатен отбор с добри нападатели, някои от тях притеснява ли те?

-Никой специално не ме притеснява. Знам ги, гледал съм им много пъти през този сезон. Всеки мач е отделен, уважавам противниците ни.

-В последните срещи пред теб играят постоянно Павел Чмовш и Аймен Белаид, това вдъхва ли стабилност?

-Ако гледаме просто цифрите, ще видим, че не сме допуснали нито един гол. Много е важно, че в последните три мача играхме с една и съща защита. Още преди един месец казах, че това е най-големият проблем, защото така се получаваше, че постоянно играеха различни защитници. Мисля, че в тези три двубоя Павел и Белаид играха добре. Нещата изглеждаха по-добре от преди. Те са много млади футболисти и смятам, че бъдещето на Левски е и пред тях. Те могат да дадат много не само до края на сезона, а и след това.

-Щастлив ли си в Левски и искаш ли да останеш и след края на този сезон?

-Сега мога да кажа, че имам идеална ситуация, за да покажа, че заслужавам да нося фланелката на Левски. Всеки футболист иска да играе. София и животът в България ми допаднаха много. Не мисля да сменям отбор, макар че във футбола всичко е възможно. В момента съм концентриран на 100 % върху играта си. Давам всичко от себе си, за да бъда титуляр. Накрая всичко е възможно, в клуба ще пристигне и нов директор, всеки човек има свои планове и визия за отбора. Подготвен съм за всеки един сценарий.