Треньорът на националния отбор Любослав Пенев, наставниците на Левски, ЦСКА и Лудогорец – Илиан Илиев, Стойчо Младенов и Ивайло Петев, както и техни колеги от останалите тимове ще се съберат в един отбор идния вторник. Предизвикателството към тях е отправено от спортните журналисти в България и е с благотворителна цел. Сборният журналистически тим Медия Юнайтед се включва в инициативата на „Ники Кънчев шоу“ и Спортно шоу Гонг за благотворителния търг на 20 декември, който цели да събере средства за децата аутисти и недоносените деца.

По този повод журналистическият тим взе решение да отправи сериозно предизвикателство към треньорите на националния отбор, Левски, ЦСКА, Лудогорец, Литекс, Славия, Локомотив София и Ботев Враца като отправи покана за футболен сблъсък като съпътстваща инициатива за събирането на средства за благородната кауза.

Покани вече са изпратени на Любослав Пенев, Илиан Илиев, Стойчо Младенов, Ивайло Петев, Христо Стоичков, Велислав Вуцов, Емил Велев, Тони Здравков и към националните селекционери на юношите до 17 и до 19 години Методи Деянов и Владимир Стоянов, както и към целите спортно-технически щабове на отборите.

Идеята на инициативата е всеки един от футболните треньори да се включи във футболния сблъсък срещу спортните журналисти като играе с белия екип на своя клубен отбор, като в последствие фланелките ще бъдат подписани и разиграни в благотворителния търг.

Тъй като всеки отбор има свой треньор и селекционер екипите на Спортно шоу Гонг и Ники Кънчев шоу взеха решение за по-нестандартен избор в тази посока. За наставник на футболните треньори избрахме бъдещия национален баскетболен селекционер Тити Папазов, а Ники Кънчев ще влезе в ролята на треньор на журналистическия тим.

В сборната формация Медия Юнайтед, който се сформира преди година и половина, влизат двама представители на Дарик и Гонг Иво Йовчев и Веско Вълчев. Освен тях другите представители на медиите са: Мартин Томанов и Илиан Енев (ТВ7), Светлин Йочев (Канал 3), Бисер Тошев, Ясен Тошев и Йордан Кроснаков (Спортал), Никола Ибришимов и Кристиян Димитров (БНТ), Петър Мисов и Йордан Георгиев (Ринг), Петър Нанев (БТВ), Александър Рангелов (Нова тв), Найден Тодоров (в. 24 часа), Владимир Стоянов (в. България днес) и Кирил Лулев (PR-Левски).

Мачът ще бъде ръководен от шефа на съдийската комисия Никола Джугански, най-добрия ни съдия в момента Станислав Тодоров с мениджъра и бивш ръководител на реферите Костадин Костадинов. Двамата обещаха, че ще предоставят съдийски екип за търга.

Благотворителният мач ще се състои на 11 декември (вторник) от 11:00 на закрития терен в кв. Драгалевци на терен с размери 40 на 60 метра. Домакините любезно предоставиха спорното съоръжение независимо от сериозната натовареност на терена, тъй като в момента голяма част от тимовете около София искат да тренират на закрито заради лошите атмосферни условия.